Naslovnica

Kup SRS u sportskom ribolovu

U organizaciji  ŠRS KCKŽŽ  održan je Kup  Županije  KCKŽŽ  u sportskom ribolovu za 2015. godinu. U subotu, 09.05.2015. godine na jezeru Grabe u Torčecu nastupili su mladi natjecatelji, juniorke i kadeti. U juniorskoj kategoriji  nastupila je ekipa  ŠRK Hlebina  i bez konkurencije  osigurala nastup na prvenstvu  Zone kojoj je ove godine domaćin ŠRS Međimurja. Najbolja, pojedinačno, bila je Gracija  Grabarić, drugo mjesto osvojila je Patricija Bago, a treća je bila Patricija Cikuš.   

U kategoriji kadeta  natjecanje je bilo vrlo kvalitetno i neizvjesno. Nastupili su najbolji kadeti iz  sedam klubova  Županije-
pobjednici
 su kadeti ŠRK Amur  Drnje-Botovo koji su najveće  iznenađenje, tim više  jer su po prvi puta nastupili  na Kupu. 

Na Slet kadeta Hrvatske  koji se ove godine održava u Virovitici kvalificirali su se i kadeti  ŠRK Đelekovec  kao drugi i ekipa ŠRK La-Ban, Peteranec kao treće plasirani. Najmlađe natjecatelje  bodrio  je, osim voditelja i roditelja , veliki broj gledatelja što je  doprinijelo  atraktivnosti ovog natjecanja, a time i  najboljoj promociji  sportskog ribolova . Pojedinačno, najbolji je bio Vedran Lovrić iz ŠRK La-Ban Peteranec , drugo mjesto osvojio je Ivan Đelekovčan iz ekipe  ŠRK Amur-Drnje Botovo, a treći je bio Bernard Crnković iz ekipe ŠRK Karas Kuzminec.

Medalje i pehare, pobjednicima  su predali Branko Zorko , tajnik Zajednice sportova KCKŽŽ  i Ivan  Petak , predsjednik  ŠRS KCKŽŽ.                                                                                                                              


U nedjelju, 10.05.2015.  na jezeru Šoderica, održano je natjecanje u kategoriji seniorki i seniora. Ukupno je nastupilo 18 ekipa. U kategoriji seniorki pobjednice su  iz ŠRK Koprivnica a uz njih na  prvenstvo Zone  kvalificirale su se natjecateljice iz ŠRK Bistra Repaš. Najbolja u pojedinačnoj konkurenciji  bila je Tatjana Štajduhar iz ekipe ŠRK Koprivnica, drugo mjesto osvojila je  Lidija Orač iz ekipe ŠRK Bistra Repaš  a treća je bila Marijana Vrhoci iz  ekipe ŠRK Koprivnica.                                         

U kategoriji seniora , već tradicionalno, nastupilo je najveći broj ekipa , ukupno 16  i to od onih koji su po prvi puta nastupili na Kupu, do ekipa koje  nastupaju u ligama HŠRS.  Prvo mjesto uvjerljivo je osvojila ekipa  B-Šport iz Koprivnice, druga je  bila ekipa  ŠRK Bistra Repaš a treća ekipa ŠRK Đelekovec. Uz  tri prvoplasirane  ekipe,  ove godine,  na  prvenstvo  Zone, plasirale su se i ekipe ŠRK  Bistra-Novo Virje  kao četvrta i ekipa ŠRK Drava-Hlebine koja je osvojila  peto mjesto.                              

Pojedinačno, najbolji je bio  Mario Lončar iz ekipe B-Šport  Koprivnica, drugi je bio Mario Sabolić iz ekipe  Drava Novo Virje , treći  Boris Klarić iz ekipe  B-Šport  Koprivnica, četvrti  je bio odlični veteran Ivan Herman iz  ŠRK Drava Hlebine a peti  Marijan Mađerić iz ekipe B-Šport.                       

Domaćin natjecanja bio je ŠRK Štuka  Torčec koji je  odlično je organizirao  natjecanje i logistiku a  posebnu pohvalu su zaslužili su za vrhunski  pripremljene  natjecateljske staze što je olakšalo rad svim službenim osobama na natjecanju.

Ovogodišnji Kup  županijskih  ribiča po mnogo čemu  ostat će u sjećanju kao  uspješna prezentacija ovog popularnog sporta  održana u jubilarnoj godini-  80 godišnjici HŠRS i 20 godina ŠRS KCKŽŽ

Kompletni rezultati natjecanja

Fotogalerija Facebook group Ribolov Hrvatska